2015.05.09 Fadd-Dombori-Backa Topolya

 

Hát akkor vágjunk bele!

Végre eljött az indulás napja. Motort már tegnap este felpakoltam és a garázsban várta az indulást. Erre az első napra nem terveztem sok Km-t. Ennek az első rövid szakasznak több oka is van. Első az az, hogy a következő holnapi napra Kb. 700 km a táv és egy határátkelés, így ezzel a 130-Km-rel is időt spórolok. A második, hogy itt laknak rokonaim és őket szeretném meglátogatni. Ide gyakran jöttünk nagyapámmal motorral, amikor még gyerek voltam. A motorozás szeretete valószínűleg innen ered. Az öreg 70 éves volt és még mindig motorozott. Volt egy oldalkocsi 250-es MZ-je és azzal ment mindenhová és vitt engem is. Mindig az oldalkocsiban kucorodtam és élveztem, hogy a szél az arcomba vág.

Még otthon több meglepetés is ért. Először is eljött személyesen elbúcsúzni az öcsém és elhozta egy volt középiskolai osztálytársamat és barátomat is. Majd meglátogatott a felesége Edit és a fiuk Bence is. Egyik csapat a másiknak adta a kilincset. Majd jött Miklós a barátnőjével. Nagyon megható volt. Többjük, beleértve magamat is a könnyeinkkel küszködtünk. Nem is említve a feleségemet, aki hangos zokogásban tört ki. Nehéz volt az indulás. Közben kaptam egy üzenetet Kiss Dénestől, a szegedi Tenere klub tagjától, hogy szívesen elkísérne Szabadkáig. Vele már útközben találkoztam, megittunk egy kávét, beszélgettünk, majd most már közösen folytattuk az utunkat. Szabadkán búcsút intettünk egymásnak és folytattam az utam Backa Topolyára. Joci és Ado már vártak. Úgy alakult, hogy Joci közelgő születésnapját tartotta és meghívta a barátait is, akiket jórészt már ismertem korábbról. Egy fél malacot süttetett kemencében. Volt ám terülj-terülj asztalkám. Nagyon jó hangulat volt.

 DSC_0024 DSC_0010 DSC_0014

So let’s get going!

Finally the departure date has come. I had loaded the bike loaded last night and was waiting for me in the garage. I have not planned a long ride for this first day. There are several reasons for planning this short trip for the first day. The first is that I will have to cover about 700 Km the next day and one border crossing. Thus I save some time with this 130 Km on the first day. The second reason is that my relatives are living here and I would like to visit them as well. When I was a child we came here fairly often with my grandfather with his motorcycle. Most probably I was infected with the love for motorcycles at that time. My grandfather was in his 70-s when he was still riding his MZ 250 motorbike with a sidecar. He took me with him everywhere.  I was just sitting in the sidecar and enjoyed the wind blowing into my face.

One surprise came after another. First my brother arrived together with one of my high school colleague and friend to say good bue in person. Then his wife Edit and his son Bence arrived. The were still there when Miklos and his girlfriend arrived. hey handed the door handle to each other. It was very emotional. Most of us were fighting against crying out loud. My wife just could not handle it so she cried. Which was understandable and OK. Int he main time I received a message from Kiss Dénes the member of the Tenere Club in Szeged. He asked me if he could join me until Sabadka. I was very happy. I met him on he road and we had a drink together talked a little bit and headed towards Sabadka. Here we said our good byes and I continued to Backa Topola. In Topola Joci and Ado was waiting for me. It happened that Joci was celebrating his birthday and invited his friend. Most of them I knew from before. He had a held pig roasted. The table was full of food and drink. We had an excellent evening.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s