2015.09.08-12. Irkutszk-Omszk

Reggel kimentem a műhelyhez, ahol a motort hagytam éjszakára, felpakoltam, és útnak eredtem. Hűvös volt, de legalább nem esett. Téli kesztyűt nem hoztam, és így a kezem fázott egy kicsit. Nem az ujjaim hegyei, hanem a kézfejemet nagyon érte a hideg szél. Találtam a motorban egy vászon kesztyűt, és azt felvettem a motoros kesztyű alá. A kézfejemnek kimondottan jobb volt, de nem volt igazán kényelmes. Fel kellett még vennem az eső ruhát is, mert bár kettő motoros aláöltözet volt rajtam, plusz kettő termo motoros felső, de még így is átjött valamennyi hideg szél. Az esőruha, viszont kimondottan jó szolgálatot tett. Nincs szél, nincs hideg. Az útról nem sok mindent írok, mert nincs érdemleges. A fő utat használom, ami végig betonos út és borzasztóan hosszú. Szibéria ezen részében gyönyörködöm. A táj igazán káprázatos, de mivel nagyon fel vagyok öltözve, dupla kesztyű meg minden, így nem nagyon állok meg fotózni, pedig lenne mit. Kimondottan kellemetlen az idő. Hűvös, nyirkos és szeles. Este egy erdőben találok szállást. Az éjszaka Kb. 2-4 fok volt a sátorban, így nem mondom, hogy fáztam a hálózsákban, de határeset volt. Reggel nem volt kellemes kijönni a hálózsákból. Az eső hol esett, hol abbahagyta. Minden csupa víz és vizesen pakoltam be mindent a dobozba. A következő két szálásom már jobb volt. Az idő sokkal kellemesebb volt és már nem fáztam. Novoszibirszkben már 32 fok fogadott, majd Omszkban ismét elkezdett szakadni az eső és 8 C fokra hűlt a levegő. Omszkban hamar megtaláltam a szállást, mert már korábban is aludtam ott. Egy forró zuhany és irány az ágy.

A következő nap meglátogattam az omszki 45-ös motoros klubbot, majd együtt vacsoráztunk és visszajöttem a hostelbe. Befejeztem a blogot és vártam a reggeli indulást.

DSC_6670-1

A reggel elég hűvös volt / It was kind of chilly in the morning

A reggel elég hűvös volt / It was kind of chilly in the morning

DSC_6635-1 DSC_6617-1 DSC_6623-1 DSC_6611-1 DSC_6607-1

Omszk közelében / Getting near Omsk

Omszk közelében / Getting near Omsk

In the morning I went out to the shop, where I left the bike for the night, packed up and left. It was cold, but at least it stopped raining. I have not brought my winter gloves, therefore my hands were cold a little bit. I didn’t feel cold at my finger tips, but the top of my hand felt the cold wind. I found a thin cloth gloves in my box and I used it under my biking gloves. It was much better on the upper side of my hand, but it wasn’t comfortable to use the all day. I had to get my rain gear on again, because I wore two sets of close under my biking gear and two thermo upper dress, but the cold wind still came through. The rain gear was really good. No wind, not cold. I do not write too many things about the road, because I was using the main highway, which is paved all the way. I’m fascinated by the beauty of Siberia. I do not stop to take many photographs, because it is a pain to stop, get both of my gloves off, get my helmet off and start again. It is cold, moist and windy. In the evening I found a place to camp in the forest. The temperature got even colder for the night. In the tent it was 2-4 C degrees by the morning. I’m not saying that it was cold, but pretty close to that. It was uncomfortable to get out of the sleeping bag in the morning. The rain sometimes started and stopped again for a few minutes and then started again. Everything was really wet and I packed everything in the box and left. My next two nights were much better. The weather warmed up and I didn’t feel cold at night. As I reached Novosibirsk, the temperature reached 32 C degrees, and then as I arrived into Omsk it cooled off again to about 8 C degrees and started raining. I easily found my hostel, because I slept here earlier I took a hot shower and hit the bed.

The next day I visited the Omsk 45 Motorcycle Club, we had dinner together and went back to the hostel and waited for the morning to leave.