2015.08.23. Kosh Agash, Oroszország-Mongólia határ

Az éjszaka szerencsére eseménytelen volt. Miután lefeküdtem, feltámadt a szél, úgyhogy tanulva a korábbiakból, kikászálódtam a hálózsákból és megerősítettem a sátrat. Reggel elkezdett cseperegni az eső, úgyhogy a reggeli készítés ceremóniájától eltekintettem, és mihamarabb útra keltem. Mielőtt indultam volna, még felpumpáltam a hátsó kerekemet, hogy kibírja a következő 40 Km-t, a szervizig. A szervizben gyorsan megjavították a defektemet, majd egy reggeli, persze már 12 körül volt, úgyhogy akár hívhatnánk ebédnek is. Ebéd után irány Mongólia. Az eső majdnem végig a határig esett. A határt elérve még teletankoltam, bár nem sok fért bele. Majd a határhoz érve gyorsan szembesültem a dologgal, hogy vasárnap van, és a határ zárva tart. Kerestem egy szállást, amit hamar meg is találtam, minthogy megláttam egy másik felpakolt motort. Odagurultam. Viktor Fehéroroszországban, a Rita pedig Cseh Köztársaságban él, és most együtt utaznak és fedezik fel Mongóliát. A szállás 250 Rubelembe fájt és csak egy ágyat kaptam egy hideg szobában. Ez az egy szállás van a faluban, úgyhogy gyorsan belementem a dologba és fizettem. Ennek a megállónak külön örültem, mert így velük együtt fogok utazni és nem leszek magányos és az éjszakai kempingezés is biztonságosabb lesz. Nagyon szimpatikus pár, úgyhogy örülök a társaságuknak. Holnap reggel együtt indulunk útnak.

IMG_2672 IMG_2660-1 IMG_2665-1 IMG_2667-1 IMG_2671

The night was uneventful. After I went to bed, the wind got stronger and as I learned from my earlier experience, I went out and secured the tent. In the morning it started to rain, so I skipped the breakfast preparing ceremony and hit the road. Just before I left, I had pumped air into my rear tire, so I could make it to the next 40 Km, to the service. Here they quickly repaired my tire and I went for breakfast. Actually it was around 12 O clock, so maybe I should call it rather lunch, than breakfast. After lunch I headed to the border of Mongolia. It was raining almost all the way. As I reached the border, I fueled up, but I only could fill about a few liters into the tank. As soon as I arrived to the border, I quickly realized that it is Sunday and the border is closed. As I was looking for a place to sleep, I saw another motor bike heavily loaded. I went and talked to the biker and found out that he is headed the same way as I was, so we agreed to team up until Irkutsk. This place costs 250 Rubel and it is nothing but a bed in a cold room. Well, beats camping

Defekt szerelés Szibériában / Repairing a flat tire in Siberia

Defekt szerelés Szibériában / Repairing a flat tire in Siberia

in the tent, and this is the only place in the village, so I paid.

I was actually really grateful to meet Viktor from Belarus and Rita from Czech Republic. This way both the riding and the camping will be safer for both of us. They are a very simpatico couple so I’m happy for their company. Tomorrow we will start discovering Mongolia together.