2015.07.15. Biskek, Kirgizisztán

Csak hogy az életem itt Biskekben ne legyen olyan egyszerű.

Tegnap rendben megérkezett a csomag a dugattyúval Magyarországról. A szerelő tegnap nem dolgozott és megegyeztünk, hogy ma 10-kor találkozunk a garázsnál. Ő, nem volt ott, csak a kollégája. Mondtam, hogy akkor itt az utolsó darab, amire vártunk. Ő azonnal összevetette az eredetivel és látta, hogy míg az eredetiben egy 2-es szám került, ebbe egy 3-as. Ez mindössze annyit jelent, hogy az új dugattyú 3 mikronnal nagyobb a réginél és ez épp elég ahhoz, hogy ne menjen bele a hengerbe. Hát, fel kell fúrni a hengert. Óh, mondta nincs miért aggódnom, ezt megoldják itt helyben, azaz Biskekben, ez nem probléma. Úgyhogy elvitte a hengert és az új dugattyút maróshoz, köszörűshöz, akárkihez és mondta, hogy remélhetőleg holnapra készen lesz és elkezdhetik összeszerelni a motort. Hát nem vagyok teljesen nyugodt. A szerelő oda sem jött a műhelyhez, pedig előző nap megígérte.

Meg kell mondanom őszintén, hogy ez a sok frusztrációkkal teli várakozás, és hogy egyik probléma hozza a másikat, eléggé megtörte a kezdeti lelkesedésemet. Most már nagyon bízom abban, hogy visszakapom a motoromat és ugyanolyan jól fog működni, mint a hiba előtt.

Ez a motoros túra egy biskeki városlátogatásba fordult át.

 piston 2 piston 1

So, just for my life not to be so simple here in Bishkek.

Yesterday I received the parts from Hungary. The mechanic didn’t work yesterday, so we agreed that we will meet there at 10 AM. He wasn’t there just his colleague. I gave the piston to him and he immediately compared to the original one and it was obvious that while there is a number 2 in the original one, the new one has a number 3. He measured them and the new one is 3 microns larger. This is enough so the new piston doesn’t fit into the old cylinder. So the cylinder must be rebored. He told me I do not need to worry about that, it will be done locally in Bishkek. Hopefully it will be ready by tomorrow and they can start assembling my bike. I’m not really calm.

I have to tell you that this long waiting and the lot of frustration, and that one problem brings the other one, broke my initial momentum. I really hope that I will get my bike back and it will run justs as fine as it did before the problem occurred.

This motorbike tour turned into a city tour of Bishkek.

2 thoughts on “2015.07.15. Biskek, Kirgizisztán

 1. Szia Tibor,
  érdeklődéssel követem az utazásodat. rendszeresen visszanézek a blogra, azonban sajnos rég nem érkezett új infó rólad. Bízom benne, hogy minden rendben van veled és a motoroddal is, és folytatni tudod ezt a nem mindennapi túrát!

  Sok sikert!
  Alpár

  Kedvelés

  • Szia Alpár,

   Nagyon köszönöm és megtisztelsz a figyelmeddel. Még mindig Kirgizisztánban vagyo és várom, hogy a motor meggyógyuljon. Egy hengerfejre várok Magyarországról. Amint megérkezik, onnan még pár nap és talán folytathatom az utamat. Nagyon örülök hogy velem vagy.
   Üdv
   Tibi

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s