2015.09.28. Kremnica (Körmöcbánya) Fadd-Dombori, Magyarország

Végre eljött az a nap, amire már régóta vártam.

Körmöcbánya egy régi bányászati település. Aranybányászattal foglalkoztak és ezt a tevékenységet a királyi udvar saját maga felügyelte. Itt működtek a királyi pénzverdék is.

Az utolsó nap. Reggel, a faluban reggeliztem, mert nem szerettem volna még enni is megállni. Még az utolsó nap is tartogatott meglepetést. A Magyar határtól 40 Km-re, leesett a láncom. A motor felpörgött és azt hitem, hogy elszakadt. Tudtam, hogy már odavan, de bíztam, hogy hazáig már kibírja. Szerencsére csak leesett és nem szorult be sehova. Úgyhogy könnyedén vissza tudtam tenni a helyére és még volt annyi lehetőségem, hogy meghúzzam. Innen már sima ügy volt az út hazáig. Budapesten megálltam, hogy találkozhassak a lányommal, Fannival. Vele az egyetem bejáratánál sikerült egy fél órát beszélgetni, mert kezdődött az órája. Miután elhagytam Buódapestet, már nem álltam meg sehol, csak a kapum előtt. Feleségem, és édesanyám már vártak. Igazi élmény volt így hazaérni. Az eső már szemerkélt, de ez egyáltalán nem zavart. Végre itthon. Lepakoltam a motort és úgy koszosan, beállítottam a garázsba. Ezzel befejeződött életem egyik nagy utazása. Szép is volt, nehéz is volt és hosszú is volt, és mindezek mellett egy életreszóló élményt nyújtott. A következő blogom lesz az utolsó, amelyben egy rövid összefoglalót fogok írni az útról, de először az itthoni dolgaimat kell egy kicsit rendbe tegyem.

Hamarosan jelentkezem.

És Magyarország üdvözöl. / And Hungary welcomes me.

És Magyarország üdvözöl. / And Hungary welcomes me.

Körmöcbánya

Körmöcbánya

IMG_2935-1IMG_2940-1

A Magyar határnál / By the Hungarian border.

A Magyar határnál / By the Hungarian border.

Finally the last day has come, which I have been waiting for quite a long time.

Kremnica is an old village where gold mining was the main activity. This activity was supervised directly by the king. They were making coins here at that time as well and the activity is maybe still going on today.

On the last day, I had breakfast in the village, because I would have liked to stop to eat on the road. Even the last day had some surprise for me. For about 40 Km from the Hungarian border, my chain fell off the sprocket. The RPM went up and I thought the chain broke. Luckily it just came off and didn’t get stuck anywhere, so it was easy to put it back on its place. I even could tension it a little bit, so it held up till home. I knew that the chain is worn, but I hoped that it will last till home. From here it was an easy ride. I stopped in Budapest to meet my daughter, Fanni. We met in front of the university and could talk for about half an hour, before her class started. From here I hadn’t stopped. My wife and my mother were waiting for me. I was a real pleasure for me to finally arrive and be welcomed as I was. It had started raining, but it didn’t bother me at all. I unpacked the bike and as it was, I just parked her in the garage. With this, I have finished the trip of my lifetime. It was beautiful, it was difficult and hard sometimes, it was long and beside these I collected unfoirgetable memories for a life time. My next blog will be the last, where I will gather some facts and it will be a summary report. But first I need to take care my staff at home, because I’m way behind.

I will soon come back.

One thought on “2015.09.28. Kremnica (Körmöcbánya) Fadd-Dombori, Magyarország

  1. Szia Tibi!

    Így ismeretlenül a messzi Paksról 🙂 gratulálok a teljesítményedhez. Végig követtem a túrádat, néha izgultam is egy kicsit, hiányozni fognak az ember közeli élménybeszámolóid és a jó fotók.

    Üdv: Nagy Tibor, Paks

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s