2015.05.17. Dikmen-Yenipazar Törökország 550Km

Hát, a mai nap eléggé egyhangú volt. Reggel 8 körül keltünk és összepakoltunk. A benzinkút vezetője annyira megkedvelt bennünket, hogy kérte maradjunk még egy napot. Természetesen nem tehettük, de jól esett. Mi voltunk a falu ideiglenes látványossága. A motorom kiemelt hangsúlyt kapott. Jött egy fiatal srác valami 125-ös motorral és kapartatni akart a betonon, de a motornak nem volt elég ereje, így majdnem átesett a másik oldalra. Volt nagy nevetés. A főnök bennünket egy teára. Zsolti internetes hangos fordítóval tolmácsolt és kommunikált. Azt nem tudjuk, hogy a fordítás mennyire volt pontos, de nem kergettek az asztal körül, szóval annyira nem lehetett rossz.

Eljött a búcsú ideje és bár ugyanabban az irányban haladtunk, de más sebességgel. Reggel nagyon lógott az eső lába, úgyhogy felvettem az esőruhát. Így nem is esett az eső.

Dikment elhagyva, fél óra alatt leértem a Fekete tenger partjára és az utam innentől végig a parton vezetett. A Török úthálózat olyan kiváló, hogy bár városokon keresztül vezetett az út csak néha volt egy-két lámpa, de egy osztott útpályán 100 Km/h-val haladtunk. Nagyon tetszenek az útjaik. A tengerparti motorozásnak van hátulütője is. Azt hittem, hogy találok majd kempinghelyet úgy, mint Albániában. Hát nem így lett. Már kora délután láttam, hogy a kempingezés nem fog össze jönni. Még enni sem álltam meg. Estefelé már biztos voltam, hogy hotelbe kényszerülök. Hát találtam is egyet. Török hotel, a város nem turista központ. 70TL-t kellett leszurkolnom a szobáért, ami nagyon rendben van, de igazán forró víz nem volt. Hosszas vízengedést követően felmelegedett annyira, hogy legalább alá tudtam állni. Mindegy, ez van. Innen már csak 90.100 Km a Grúz határ. Eleinte gondoltam arra is, hogy átmegyek a határon, de ott pedig Batumi less és korom sötét. Így legalább elköltöttem a maradék TL-t és holnap tiszta alsóneművel indulok.

Well the today’s day was really boring. Got up at around 8 AM and packed up. The manager of the gas station liked us so much, that he asked us to stay one more day. Off course we couldn’t do that but it was a good gesture. We were the temporary spectacle of the village. My bike received a special attention. A young guy came with a 125CC motorbike and wanted to do some drifts, but the bike did not have enough power and he almost fell on the other side. We laughed our head off. The manager invited us for a cup of tea. Zsolt was communicating with a loud internet based translator. We do not know how accurate the translation was but they did not chassed around the table so I guess it was OK.

Reggeli teázás a benzinkúton / The morning tea at the gas station

Reggeli teázás a benzinkúton / The morning tea at the gas station

A 70 TL szobám / My 70TL room

A 70 TL szobám / My 70TL room

Fekete tenger partján / By the Black Sea

Fekete tenger partján / By the Black Sea

So the time has come when we had to say our goodbyes, however we were headed to the same direction, but our speed was definitely different. It looks like it will rain so I got my rain suit on, so this was for sure it will not rain. Well it didn’t.

As I left Dikmen in about half an hour I reached the shore of the Black Sea- From here all day long I was riding by the sea. The Turkish road structure so excellent that it was a divided type of road (something like a freeway) but sometimes they have traffic lights installed. I could do 100 Km/h all day long. I really love it. However there is a drawback of riding by the sea. I thought I will find some spot to camp like I did in Albania. We I did not. In the afternoon I knew I will not find any place to camp. I tried so hard that I did not even stop to eat. In around the evening, I was cold, I was hungry and I had to find a restaurant and a hotel to sleep. I eventually found a hotel. This is a Turkish hotel. This place in not a tourist target. I had to come up with 70TL for a room which even did not have really hot water eith. The hotel and the room is absolutely clean and fine. After a long time getting the warm water flow, it warmed up that much so I could get under it. Things like this can happen in this part of the world. The Georgian border is about 90-100 Kms. First it crossed my mind to go across because it would be cheaper there but then Batumi is on the other side and it will be completely dark by then. Look at the bright side. I spent all my TL and have clean under wares.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s